Primii pași în procesul de realizare site web. Ghid pentru începători

Este anul 2021! Tehnologia a avansat enorm, iar informațiile sunt peste tot pe internet. Oricine își poate crea și efectua pașii de realizare site web – fără să cunoască prea multe lucruri despre dezvoltare, proiectare sau codare web. Desigur, dacă folosești instrumentele și resursele potrivite, poți crea un site web cu ușurință indiferent dacă vrei să îl faci pentru tine sau pentru afacerea pe care o deții.

În cazul în care îți dorești să te bucuri de rezultatul final fără a depune prea mult efort, echipa Danco Vision îți pune la dispoziție servicii de creare site web, realizare pagini online sau creare site magazin online, web design, dar și multe altele, în funcție de nevoile tale!

Totuși, dacă vrei să începi singur acest proces de realizare site web, îți oferim câteva informații de bază, specifice unui ghid pentru începători!

            4 pași de bază pentru a construi un site web

Pentru început, singurul lucru de care ai nevoie este timpul! Așadar, înarmează-te cu răbdare și alocă-ți cel puțin două sau trei ore pentru procesul de realizare pagini online. Astfel, iată pe scurt, pașii de bază pentru realizarea unui site web.

  1. Pentru procesul de creare site web, primul lucru de care ai nevoie este un nume de domeniu, acesta va fi numele și adresa site-ului. Adresa este folosită de utilizatori atunci când vor să găsească website-ul prin intermediul browser-ului web.

 

Iată și câteva sfaturi de la echipa Danco Vision:

  • Dacă creezi un site web pentru o companie, numele tău de domeniu ar trebui să se potrivească cu numele companiei tale. De exemplu: numelecompaniei.ro.
  • Dacă intenționezi să îți configurezi un site personal, pentru tine, atunci numeletău.ro poate fi o opțiune excelentă!
  • Utilizează o extensie de nume de domeniu „generică”, cum ar fi .com , .net și .org, dacă obiectivul tău este să atragi vizitatori internaționali sau din SUA. Utilizează o extensie de nume de domeniu „locală”, cum ar fi .ro, .de sau .ru – dacă obiectivul tău este să ajungi la vizitatorii dintr-o țară.
    1. Trecând mai departe de primul pas, cel cu crearea domeniului, urmează pasul doi: Înscrie-te pe o platformă de găzduire web! Acesta este un serviciu care găzduiește și stochează fișierele (conținutul) site-ului tău web pe un server securizat, care funcționează constant și întotdeauna. Fără o gazdă web, site-ul tău nu va fi accesibil pentru citire și navigare de către alții.
    1. Ulterior, trebuie să îți configurezi site-ul. Mai exact, după ce ai numele și găzduirea web, ai nevoie de instalarea unei platforme de construire a site-ului web. Majoritatea persoanelor aleg WordPress pentru că este ușor de utilizat, vine la pachet cu mii de modele gratuite și programe de completare care fac din site-ul tău – unul profesional și unic. Alege design-ul și structura și pune-ți creativitatea în valoare. Poți schimba chiar și schema de culori, în funcție de dorințele tale, la fel și fonturile.
  1. Nu uita să adaugi conținut sau pagini pe site-ul tău web. Până la urmă, conținutul este esența site-ului tău web, așa-i?! Este greu să îți imaginezi un site web fără pagini, iar din punct de vedere tehnic, o pagină web este un document plin de conținut.

    Iată câteva tipuri de pagini care ar trebui să se regăsească pe site-ul tău web:
  • Pagina de pornire – este prima pagină pe care vizitatorii o văd când accesează site-ul tău web;
  • Pagina Despre – o pagină care explică despre ce este site-ul tău web;
  • Pagina de contact – o pagină care le permite vizitatorilor să te contacteze;
  • Pagina blogului – o listă cu cele mai recente postări de pe blog; dacă nu intenționezi să faci articole pe blog, poți utiliza pagina blogului ca loc pentru știrile și anunțurile companiei tale;
  • Pagina de servicii – dacă site-ul pe care îl construiești este destinat unei companii, utilizează această pagină pentru a-ți prezenta serviciile;
  • Pagina magazinului – pentru companiile care doresc să lanseze un magazin de comerț electronic.


Desigur, acestea pot fi adaptate în funcție de specificul afacerii tale, ținând constant cont de scopul pentru care ai creat site-ul web.

Descoperă lumea minunată a site-urilor web și pune-ți la încercare creativitatea. În cazul în care vrei să lași o echipă de specialiști să facă toate aceste lucruri pentru tine, Danco Vision îți oferă servicii de realizare site web personalizate în funcție de dorințele tale.

NOUTĂȚI

Articole similare

Homplex

Homplex este o companie în domeniul ingineriei și tehnologiei, care oferă produse moderne pentru instalații și infrastructuri de utilități și energie, promovând siguranța, confortul și

Citește