Cum functioneaza promovarea pe Facebook? Ghid in 5 pasi simpli

 • Home / Blog / Cum functioneaza promovarea…

Cum functioneaza promovarea pe Facebook? Ghid in 5 pasi simpli

Fiind unul dintre cele mai vizitate site-uri web din lume si una dintre cele mai folosite aplicatii, Facebook este un instrument foarte important pentru proprietarii de afaceri. Cei care isi doresc sa interactioneze constant cu clientii si in acelasi timp sa atraga si altii noi, intotdeauan vor apela la aceasta platforma.

Nucleul in jurul caruia s-a format aceasta comunitate a afacerilor si a brandurilor mari a implicat o buna organizare pentru a crea continut care sa atraga publicul. Datorita faptului ca Facebook iti ofera mai mult instrumente de promovare ar trebui sa iei in considerare utilizarea lor pentru a profita din plin de o maximizare a reach-ului.

In cazul in care ai o afacere si vrei sa utilizezi serviciile ”promovare Facebook”, echipa DigitalU iti ofera un ghid cu 5 pasi de baza pe care trebuie sa ii urmezi – in cazul in care vrei sa te ocupi de toate acestea singur.

 

Ce trebuie sa faci daca iti doresti promovare pe Facebook?

 

 1. Primul pas si cel mai important este sa iti creezi o pagina de afaceri. Pentru a te asigura ca business-ul tau este vizibil trebuie sa incepi prin crearea unui profil virtual. La fel cum un cont personal aduna oameni intr-o comunitate, o pagina va aduna aprecieri, iar acest lucru ii va crea notorietate si ii va oferi si credibilitate in acelasi timp.

Iata, punctual, ce trebuie sa faci:

 • Inscrie-te – completeaza toate informatiile, precum numele paginii, categoria si descrierea;
 • Adauga poze – utilizeaza fotografii care sa reprezinte cat mai bine afacerea ta;
 • Creeaza un nume de utilizator – foloseste numele companiei tale sau ceva foarte apropiat pentru a fi usor de gasit;
 • Introdu toate informatiile necesare despre afacerea – adresa, date de contact, site-ul web (iar in acest fel legatura dintre promovare site – Facebook va fi una stransa, clienti venind din ambele parti), programul de lucru, lista de produse sau servicii etc.;
 • Spune povestea afacerii tale – aceasta va aparea in sectiunea „Despre” si va putea fi citita de toti cei care iti viziteaza pagina;
 • Fa prima ta postare! – poate fi pur si simplu un mesaj de bun-venit, o imagine sau un videoclip;
 • Invita prietenii sa aprecieze pagina – ai nevoie de sustinere daca esti la inceput! Dupa ce ai finalizat toti pasii este timpul ca pagina de Facebook a afacerii tale sa fie vazuta si apreciata.

 

 1. Al doilea pas este sa postezi in mod regulat pe pagina de Facebook. Totusi, tine cont ca trebuie sa postezi si calitate nu numai cantitate. Impartaseste cu oamenii care iti apreciaza pagina diverse informatii relevante, imagini interesante si cat mai multe vdeoclipuri din „culisele” afacerii tale.

 

 1. Al treilea pas este sa iti stimulezi oamenii care iti apreciaza pagina. Mai exact, tot ce trebuie tu sa faci este sa ii incurajezi sa isi dea check-in atunci cand te viziteaza sau sa isi faca poze folosind serviciile sau produsele tale. In acest fel si prietenii clientilor tai vor afla de afacerea ta. Desigur, si tu ii poti motiva cu diverse discount-uri sau promotii.

 

 

 1. Ce zici de cateva reclame pe Facebook (promovare Facebook Ads)? Postarile promovate sunt tot postari obisnuite, singur lucru care le face diferite este ca ajung la mult mai multe persoane. In functie de perioada pe care vrei sa o promovezi, dar si de alte criterii – costurile pot fi diverse.

 

 1. Scrie, intotdeaua, continut care sa atraga atentia! Fa o campanie promovare – Facebook, posteaza o varietate de informatii, finalizeaza fiecare postare cu o intrebare si foloseste consursuri cat de des poti. Astfel, comunitatea ta va fi captivata de tot ce promovezi!

 

Facebook este o modalitate eficienta si un ajutor potrivit atunci cand iti doresti ca afacerea ta sa devina cunoscuta. Pentru a te asigura ca te vei bucura de numerosi clienti, notorietate si vizibilitate ai nevoie de promovarea afacerii pe Facebook.