Ce este social media marketing? Scurt ghid pentru incepatori

  • Home / Blog / Ce este social…
social media marketing

Ce este social media marketing? Scurt ghid pentru incepatori

In ultimii ani, social media a schimbat foarte mult viziunea business-urilor si traseul pe care il avea marketingul in viata unei afaceri. Datorita accesibilitatii sale si a costurilor relative reduse, companiile au apelat din ce in ce mai mult la folosirea retelelor sociale, in defavoarea mijloacelor mass-media traditionale. Astfel, eforturile pentru marketingul online au fost duse la un complet alt nivel.
Marketingul online intr-o afacere este o necessitate, mai ales daca iti doresti sa te bucuri de notorietate la un prag mai mare si daca vrei ca serviciile sau produsele tale sa ajunga la cat mai multi oameni. Pentru a te ajuta cu cateva informatii pe scurt si usor de inteles chiar si pentru cei care nu au cunostinte in acest domeniu, echipa DigitalU a pregatit un ghid pentru incepatori. Fie ca vrei sa stii mai multe despre ce este social media marketing, ce sunt aceste servicii social media sau cum se creeaza o strategie social media marketing, vei afla toate informatiile in cele ce urmeaza.

Aspectele esentiale ale social media marketing- ului

 

Social media marketing se refera la faptul ca retelele de socializare sunt utilizate pentru a promova orice – de la marci, produse si servicii – pana la evenimente si diverse actiuni.
Retelele au revolutionat modul in care oamenii comunica si se conecteaza intre ei – fie in scopuri personale, fie pentru a facilita viata unei afaceri. Acest lucru se intampla datorita faptului ca exista din ce in ce mai multe persoane in mediul online.
Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii, ca incepator, despre social media marketing:

1. Cum incepi maketingul pe retelele de socializare?
• Prima data ai nevoie de stabilirea scopurilor si obiectivelor. Trebuie sa stii dinainte unde mai exact iti doresti sa ajungi. Vrei awareness sau reach? Iti doresti sa formezi o comunitate de oameni? Sa cresti vanzarile? Cu ajutorul identificarii targeturilor vei afla ce strategii trebuie sa folosesti.
• Apeleaza la specialistii in domeniu – o agentie social media, care stie cum functioneaza marketingul online poate fi solutia pentru afacerea ta. Trebuie sa iti expui dorintele si viziunea pe care o ai pentru afacerea ta, iar specialistii in domeniu vor sti exact ce trebuie sa faca.

2. Care sunt platformele cele mai utilizate?
• Facebook – Platforma cu aproximativ un milliard de utilizatori activi zilnic, va ramane o comoara pentru oameni si mai ales pentru afaceri. Pe langa persoanele fizice care utilizeaza Facebook-ul zilnic, exista si numeroase business-uri care isi desfasoara o buna parte din activitate pe Facebook. Publicitatea, promovarea produselor si a serviciilor catre un public larg sunt doar cateva dintre beneficiile pe care aceasta platforma le poate avea pentru afacerea ta.
• Instagram – Este considerate platforma cu cea mai rapida crestestere si iti ofera urmatoarele avantaje:
– conecteaza oamenii cu ajutorul story-urilor,
– continutul vizual este esential pentru o strategie de marketing online,
– poti ajunge la foarte multi oameni si la publicuri tinta mai usor,
– este o platforma prin care se obtine o interactiune mai buna cu comunitatea,
– are numeroase tool-uri utile,
– este usor sa iti urmaresti concurenta.

3. Care sunt cele mai utilizate actiuni in marketingul online?
• Engagement Strategies – trebuie sa iti implici publicul in activitatea brandului – nu ii arata produsul si atat, ci promoveaza-l intr-un mod interactiv,
• Posting Frequency – calitate, nu cantitate – insa posteaza frecvent pentru ca publicul sa poata interactiona constant cu tot continutul,
• Consistent Branding – activitati indreptate catre a crea notorietate brandului, pentru a fi recunoscut din multimea companiilor indreptate catre aceeasi piata si orientate dupa acelasi public tinta,
• Social Media Integration – conectarea brandului si eforturilor de marketing cu publicul,
• Social Media Analytics – imbunatatirea performantelor cu ajutorul analizelor si rapoartelor.

Aceste trei intrebari probabil si le pun majoritatea persoanelor care detin afaceri si care isi doresc promovare in mediul online.
Pentru a te asigura ca toate lucrurile sunt facute corect, solicita ajutorul echipei de specialisti DigitalU!