Totul despre marketing online afiliat

Din dorința de inovare și cu ajutorul celei mai noi tehnologii, a fost creat conceptul de marketing online afiliat. Marketingul online afiliat este o metodă de promovare prin care ambele părți au de câștigat, atât advertiser-ul, cât și afiliatul.

Cum funcționează conceptul de marketing online afiliat?

Marketingul afiliat se bazează pe un simplu concept, și anume: doar rezultatele sunt plătite. Care este principiul său de funcționare? Ei bine, acesta creează o legătură între două tipuri de oameni: cei care au magazine online sau alte tipuri de site-uri și așa numiții afiliați, reprezentați de persoanele care dețin bloguri și doresc să-ți prezinte afacerea pe platformă lor. Afiliații se folosesc de instrumente puse la dispoziție de către advertiseri. Adesea, aceștia folosesc bannere și texte care să descrie cât mai bine business-ul. De asemenea, advertiser-ul stabilește un procent pe care să îl dea drept recompensă afiliaților săi pentru fiecare conversie în parte.

Ce este un advertiser?

Comerciantul, supranumit și advertiser, este o persoană juridică care deține unul sau mai multe site-uri web sau magazine online. Advertiser-ul este cel care inițiază acest model de marketing. Ulterior creării contului, acesta pune la dispoziția afiliaților bannere și texte caracteristice site-ului sau magazinului online pe care îl întreprinde și, periodic, le și actualizează.

Ce este un afiliat?

Afiliatul este o persoană fizică sau juridică care poate promova serviciile sau produsele unui advertiser. Acesta poate fi publisher, blogger sau chiar și specialist SEM pentru a putea crea legături cu diferiți adveriseri. Cu ajutorul textelor și bannere-lor puse la dispoziție de advertiseri și prin intermediul platformei personale, campanii de e-mail, reclame plătite etc., fiecare afiliat trebuie să aducă un număr cât mai mare de conversii.

Ce este un comision?

Comisionul reprezintă procentul aferent vânzărilor ce îi va fi plătit afiliatului de către advertiser  pentru fiecare client adus. În funcție de fiecare advertiser în parte, comisioanele pot fi plătite la un anumit interval de timp, dar care să nu depășească 60 de zile. După acest prag, comisioanele sunt aprobate automat din platformă. Pe parcursul unei luni, afiliații trebuie să aducă lead-uri sau vânzări pentru fiecare advertiser în parte pentru a putea fi remunerat în consecință. Astfel, advertiserii plătesc doar pentru rezultatele oferite de către afiliații. Practic, cu cât reușesc să aducă un număr mai mare de conversii, cu atât vor câștiga mai mult.

Alege Danco Vision!

Pentru a avea parte de cele mai bune servicii de marketing online, alege o agenție 3600. Danco Vision vă pune la dispoziție servicii integrale de marketing online precum: administrare pagini de social media, realizare materiale grafice tematice, optimizare SEO, consultanță.

NOUTĂȚI

Articole similare