De ce avem nevoie de servicii SEO pentru un website?

Orice website care își respectă atât clienții, cât și propria reputație este obligat să se asigure că beneficiază de servicii SEO de calitate. Dar de ce?

În primul rând, trebuie să stabilim care este scopul serviciilor SEO. Acestea au rolul de a crește calitatea și cantitatea numărului de vizitatori care vin pe site-ul dumneavoastră din motoarele de căutare, în special de pe Google.

Un alt rol important al serviciilor SEO este să facă site-ul dumneavoastră ușor de înțeles atât pentru utilizatori, cât și pentru roboții motoarelor de căutare. Chiar dacă motoarele de căutare au evoluat, acestea nu pot înțelege o pagină web așa cum o fac oamenii. Așadar, serviciile SEO ajută motoarele de căutare să afle ce reprezintă fiecare pagină și care are fi utilitatea acestora pentru utilizatori.

Cum evoluează un website dacă folosim servicii SEO?

Folosind servicii SEO, un website apare în motoarele de căutare după ce un utilizator introduce o serie de cuvinte, numite și cuvinte cheie, care rezumă căutarea lui. De exemplu, un utilizator, care vrea să cumpere un set de jocuri de construcții pentru copilul său, va introduce în căsuța de căutare o formulare precum „jocuri de construcții”. Lista de rezultate va afișa site-urile specializate în jocuri de construcții în funcție de traficul generat de acestea până în momentul căutării respective, de la site-ul cu cel mai bun trafic la cel cu traficul cel mai slab.

Prin urmare, pentru a genera un trafic mai mare și a îmbunătăți poziția în motoarele de căutare, un website are nevoie de conținut de calitate. Acest conținut trebuie să țină de cont de specificul site-ului, de publicul țintă și de popularitatea cuvântului cheie. Așadar, dacă aveți un site care oferă spre închiriere imprimante multifuncționale, este recomandat să vă setați drept cuvinte cheie “închiriere imprimante multifuncționale”. În acest fel, atrageți vizitatori care caută imprimante multifuncționale de închiriat, nu de cumpărat, deci vor petrece mai mult timp pe site, lucru care va îmbunătăți traficul și poziția site-ului în motoarele de căutare.

Cum îmbunătățim traficul folosind servicii SEO?

Odată ajuns pe prima pagină a motoarelor de căutare, este important ca site-ul să rămână acolo. Deoarece algoritmii acestor motoare sunt în continuă schimbare, website-ul dumneavoastră trebuie să țină pasul cu acestea pentru a-și menține poziția de top.

În primul rând, site-ul trebuie să aibă un nivel ridicat de eficacitate, adică să permită vizitatorilor săi să-și atingă obiectivele cât mai ușor. Asigurați-vă că utilizatorii pot găsi informațiile necesare, pot comanda produsele dorite sau contacta serviciul de relații cu clienții al companiei.

De asemenea, site-ul trebuie să fie eficient, adică să permită utilizatorilor săi să-și îndeplinească sarcinile cât mai repede. Paradoxal, cu cât este mai scurt timpul necesar pentru a rezolva sarcini, cu atât este mai lung cel petrecut pe site, păstrând și șansele ca utilizatorul să se întoarcă.

Este foarte important ca utilizatorii să poată găsi site-ul dumneavoastră pe motoarele de căutare și la următoarele căutări. Asigurați-vă că există o asociere memorabilă între cuvântul cheie și căutarea particulară, astfel încât utilizatorii să poată găsi din nou site-ul dumneavoastră.

Nu în ultimul rând, site-ul dumneavoastră trebuie să fie lipsit de erori, deoarece acestea afectează atât experiența utilizatorilor, cât și clasamentul SEO.

Echipa Danco Vision este specializată în SEO și poate îmbunătăți poziția website-ului dumneavoastră în motoarele de căutare. Solicitați o ofertă SEO personalizată și deveniți vizibil pe Google.

NOUTĂȚI

Articole similare